Blog

8 Tips om Rotterdam te beleven in crisistijd

Rotterdam, 17 maart 2020

Laat me je de stad tonen, waarvan ik ben gaan houden…

Al ruim 16 jaar laten wij van Mister Rotterdam met incentives, bedrijfsuitjes, meetings, teambuilding en andere events onze gasten met elkaar Rotterdam beleven. Veelal wandelend, op de watertaxi, met een city game, op de Segway of op een andere manier. Startend met een lekkere lunch en eindigend met een gezellig diner bij een van onze partners/restaurants in de stad. Vaak een ander programma, maar altijd een Rotterdam Experience.

Zadkine

Met de crisis van het moment zijn de mogelijkheden om u in Rotterdam te ontvangen er voorlopig even niet. U zit werkend thuis, zorgend voor uw kinderen of bent actief in een van de vitale beroepen die onze maatschappij draaiende houden op het moment.

Kunt u niet naar Rotterdam komen?
Dan brengen wij Rotterdam naar u!

Mister Rotterdam biedt hieronder verschillende tips om in deze tijden toch een Rotterdam Experience te beleven. Thuis op de bank, voor de tv, aan tafel met uw familie of tijdens een rondje op de fiets. Heeft u tips of aanvullingen die niet op het lijstje mogen ontbreken? Laat het ons weten…

8 tips voor een Rotterdam belevenis in crisistijd

1. Film – De Marathon

Geweldige Rotterdamse filmproductie met veel humor, onder andere opgenomen in garage Garvak aan de Soetendaalsekade in Crooswijk.

2. Film – Who am I

Internationaal geprezen film met filmster Jackie Chan die tijdens een van zijn stunts van het trapezium van het gebouw De Willemswerf afglijdt.

3. Boeken

Er zijn natuurlijk legio mogelijkheden om boeken over Rotterdam te lezen.
Tip om deze te verkrijgen zonder de deur uit te gaan: Online Bibliotheek – boeken over Rotterdam
Verder drie aanraders met een knipoog; Rotterdamse Bijnamen, Het Rotterdams ABC en Humor uit Rotjeknor. Vooral de laatste belangrijk in deze tijden! Alledrie geschreven door Herco Kruik en o.a. verkrijgbaar via Het Rotterdamse Warenhuis – zie onder.

4. Shoppen

Mensen die van fysiek shoppen houden zullen het zwaar krijgen in deze tijden. Het online shoppen echter heeft natuurlijk al lang zijn intrede gedaan. In het Rotterdams Warenhuis kun je een breed assortiment vinden van Rotterdamse producten, variërend van boeken & magazines, kleding & accessoires, eten & drinken en meer…

5. Musea

Twee van Rotterdams vooraanstaande musea en cultuurinstellingen bieden u online tours en impressies.
Boijmans van Beuningen – 360 graden tour + collectie online
Wereldmuseum – online collectie

6. Food I

Er is veel eten & drinken te krijgen van Rotterdamse creativiteit en origine. Hierbij een lijstje van onze favorieten:

  • Rotterdammertjes
  • Bier van Brouwerij Noordt
  • Heilige Boontjes koffiebonen
  • Rotterdamse Confituur
  • Rotterdamsche Oude Kaas

Wanneer je toch de deur uitgaat, maak dan eventueel een ommetje om deze lekkernijen in huis te halen. Anders ook te bestellen in het Rotterdams Warenhuis – zie boven.

popular city games Rotterdam

7. Food II – De Markthal

Het is een misverstand dat De Markthal duur is om boodschappen te doen. Natuurlijk liggen de prijzen hoger dan op de gewone markt, maar je kunt er voor een mooi bedrag heerlijke dingen in huis halen. Voorlopig zullen we onze vrije tijd binnen doorbrengen. Haal voor een gezellige (FaceTime) borrelavond met je familie of vrienden een grote tas met lekkernijen van de verschillende foodcourts in De Markthal in huis.

8. Fietsen door Rotterdam

Een rondje fietsen mag nog. Sterker nog; voor de gezondheid en de weerbaarheid is het goed om te blijven bewegen. Als u erop uitgaat voor een fietstocht hebben wij hier een mooie Rotterdamse route voor u. Daarbij gebruik makend van het knooppunten netwerk – de witte bordjes met een groen nummer met cirkel daaromheen.
Tip voor een route: nr. 66 (Brienenoordbrug/Noordkant, route richting Zuid) – 63 – 25 – 73 – (langs De Kuip) – 24 – (Unilever) – 72 – (Willemsbrug) – 68 – tussenstop voor coffee-to-go bij Club Haug aan de Boompjeskade – 20 – 60 – 19 – 17 – 58 – (Maastunnel) – 13 – 15 – 16 – 18 – (SS Rotterdam) – 61 – 60 – 20 – 68 – 21 – 74 – 67 – 75 – 66 (Brienenoord).
Eigen Rotterdamse route maken? Klik dan hier.

Extra tip – muziek

En de laatste tip, die zeker niet mag ontbereken.
Om uw Rotterdam gevoel warm te houden, aan te wakkeren of gewoon omdat het een mooi nummer is:
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is…

Succes, plezier & take care!

Wij wensen iedereen die van Rotterdam houdt en fan is, maar natuurlijk ook alle andere inwoners van ons land, veel succes de komende tijd. Wij hopen dat we deze periode gezamenlijk goed zullen doorstaan. Hopelijk bieden wij u met deze tips wat plezier in de komende periode en kijken er naar uit u allen in betere tijden weer te mogen verwelkomen in ons mooie Rotterdam!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *