Blog

Schielandshuis Rotterdam

Het Schielandshuis heeft sinds een nieuwe bewoner. En niet de minste! Rond de afgelopen jaarwisseling heeft Rotterdam Partners het prachtige oude pand, dat midden in het hart van Rotterdam staat, betrokken.

Het Schielandshuis Rotterdam

Het Schielandshuis is gebouwd tussen 1662 en 1665 en staat aan de Korte Hoogstraat pal achter de Coolsingel. Het is een van de oudste gebouwen van de stad en heeft door de eeuwen heen verschillende functies bekleed. De eerste functie was die als huisvesting voor het polderbestuur. Dat heeft ongeveer anderhalve eeuw geduurd. In de 19de eeuw kocht de gemeente Rotterdam het gebouw en gaf het als bestemming museum. Museum Boijmans werd er gevestigd, dat ongeveer een eeuw later later museum Boijmans van Beuningen zou worden. Boijmans van Beuningen vertrok in 1938 naar het Museumpark en het was tijd om het Schielandshuis te restaureren.

Schielandshuis gerestaureerd

Dat duurde echter tot begin jaren ’80 dat het gebeurde. En gelukkig was het nog mogelijk, want het was een van de weinige gebouwen in het centrum, die de brand na het bombardement hadden overleefd. De restauratie was in 1986 voltooid en het Schielandshuis werd feestelijk heropend. Sindsdien is het gebouw vooral omringd geworden door hoge torens, die het aanzicht van Rotterdam meer en meer begonnen te kenmerken. Inmiddels omringd door de Schielandtoren, het oude Robecogebouw en Blaak 555 ligt het Schielandshuis verstopt als bijna vergeten pareltje van de stad.

Schielandshuis Rotterdam

Schielandshuis als nieuwe receptie van Rotterdam

De komst van Rotterdam Partners heeft direct een nieuwe impuls gegeven aan het gebouw en de positie die het in de stad bekleed. Er is letterlijk een rode loper uitgelegd om de bezoekers en passanten, die over de Coolsingel lopen, uit te nodigen om de tuin van het Schielandshuis te betreden. Daar heeft men de keuze om de VVV/Rotterdam Tourist Information te bezoeken, een drankje te doen op het terras of een broodje te eten in de brasserie. Heb je er zakelijk iets te zoeken dan kun je naar boven lopen of de ingang aan de voorkant nemen om je te begeven naar de kantoren van Rotterdam Partners.

Schielandshuis als onderdeel van een bedrijfsuitje

Mister Rotterdam is al meer dan 10 jaar partner van Rotterdam Partners en meer dan verheugd dat zo’n belangrijke partij voor de stad in dit markante en historische gebouw zijn intrek heeft genomen. Wij wensen Rotterdam Partners veel plezier en zakelijk succes toe tijdens hun bewoning en spreken de wens uit dat de prominente positie en allure van het Schielandshuis, die het door de eeuwen heeft gehad, weer mogen opbloeien. Wilt u een bezoek brengen aan het Schielandshuis als onderdeel van een bedrijfsuitje of teambuilding in Rotterdam? Dat is mogelijk. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *