Blog

Zomer in Rotterdam

Het was een zonnige en warme lente en met het voorbij gaan van de maand juni is de komst van de zomer in Rotterdam een feit.De zomervakantie van de scholen staat voor de deur en met de vakantie en vrije tijd in aantocht zetten we de leuke dingen deze zomer in Rotterdam op een rij.

Zomer in Rotterdam – terrassen

De binnenstad van Rotterdam bruist al jaren dankzij de komst van veel nieuwe horeca. Onder andere in de Witte de Withstraat, op de Meent, aan de Maas en in de Oude Haven is er veel keuze een leuke terrassen. Op de Witte de Withstraat zijn de terrassen van De Witte Aap en het NRCafé het kloppende hart van een mooie zomeravond. Verderop ligt Reijngoud dat ook een gezellig terras heeft. Op de Meent is het terras van Thoms een mooie aanwinst, die aan het einde van de middag mooi in de zon ligt. Verderop ligt het terras van Van Zanten, waar je lang in de zon kunt zitten. De Oude Haven biedt al decennia een mooie plek om te genieten van een drankje in de zon. Dit gebied is weer nieuw leven in geblazen. En aan de Maas is het natuurlijk ook fraai toeven met een uitzicht over het water. De terrassen van Hotel Nhow, Hotel New York en de SS Rotterdam bieden alledrie een mooi decor voor een drankje & bite.

Mister Rotterdam – bedrijfsuitjes, teambuilding & events

 

Foodfestivals Rotterdam

Een populair fenomeen van de laatste jaren: foodfestivals. Rotterdam heeft vele foodfestivals deze zomer, verspreid over de stad. In augustus is in Historisch Delfshaven Ketels aan de Kade en is Nesselande het decor voor Culinesse. In september is er Rotterdamse Kost in het Kralingse Bos en biedt Ahoy onderdak aan het Sushi Festival Rotterdam. Klik voor een compleet overzicht van de foodfestivals op de link van Rotterdam.info .

Dance Festivals

Ook Dance Festivals ontbreken niet deze zomer in Rotterdam. In juli vindt het Expedition Festival plaats in het Kralingse Bos en het Sidelinge park zal de plek zijn waar het Triangle Outdoor Festival plaatsvindt. In augustus zullen onder andere het razy Sexy Cool Festival – in het Zuiderpark – en het Rotterdam Rave Festival plaatsvinden. Deze laatste heeft als locatie het Lloyd Multiplein. Een aanrader is het Blijdorp Festival op 12 augustus.

Rotterdam highlights

Een dagje uit in eigen stad is natuurlijk ook een leuke invulling van een vrije dag. Rotterdam biedt vele mogelijkheden. Een rondvaart met de Spido geeft een mooie indruk van Rotterdam vanaf het water. Een bezoek aan de Euromast doet dat vanuit de lucht. Leerzaam en leuk is een bezoek aan het Museum Rotterdam/Timmerhuis dat vorig jaar zijn deuren heeft geopend. Het Maritiem Museum inclusief het openlucht gedeelte is een bezoek waard en in de Kids Marina kunnen kinderen zelf een bootje varen. En pak vooral een keer de watertaxi, die je over de Maas naar een volgende locatie voert. Erg Rotterdam en vaak onderdeel van Mister Rotterdams teamuitjes. Als het weer tegen zit, is een bezoek aan het flipperkastmuseum in de bruisende fenixloodsen op Katendrecht ook een aanrader.

Wereldhavendagen

Het eerste weekend van september vinden jaarlijks De Wereldhaven Dagen plaats. Die vallen dit jaar op 1, 2 en 3 september. Een scala aan activiteiten, tours, toegang tot schepen en gebouwen van de haven autoriteit wordt gedurende dit weekend aangeboden. Demonstraties van onder andere de marine op de Maas levert jaarlijks een spektakel op. Dit jaar zal de 40ste editie zijn, een mooie mijlpaal voor de organisatie. Kijk voor een uitgebreide indruk van het programma op Wereldhaven Dagen .

Er is dus veel te doen deze zomer in Rotterdam. Tot zover ons overzicht van de activiteiten, die u als particulier kunt doen. Bent u ook bezig om zakelijk iets te organiseren in Rotterdam? Bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of teambuilding? Neem dat contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *