Blog

HIG Rotterdam

Het Industriegebouw Rotterdam

Aan de Goudsesingel 70 in Rotterdam staat Het Industriegebouw. Het gebouw is een van de iconen van de Rotterdamse Wederopbouw en geopend in 1951. Het Industriegebouw is destijds gebouwd als voorloper van het Groothandelsgebouw elders in de stad en had als functie een bedrijfsverzamelgebouw. Het gebouw bood veel diversiteit aan gebruikers; er waren ruimtes voor slechts een bureau, maar ook een gehele verdieping kom gehuurd worden. Daarnaast was er een expeditiestraat en een open plint. Het gebouw is ontworpen en ontwikkeld door de bekende Rotterdamse architecten Maaskant & Van Tijen.

Het Industriegebouw aan de Goudsesingel

Na jaren van relatieve verwaarlozing heeft Het Industriegebouw (HIG) recentelijk een nieuwe impuls gekregen. Een groep van ondernemende Rotterdamse partijen is bezig om HIG in zijn oude glorie te herstellen. De bekende ontwerpen Piet Hein Eek is ingeschakeld om de inrichting vorm te geven en de binnenkant van het gebouw een nieuw karakter te geven, terwijl de oude functie van bedrijfsverzamelgebouw in ere wordt gehouden.

Het Industriegebouw Rotterdam

HIG Rotterdam

Het Industriegebouw huisvest op het moment ruim 100 bedrijven. Een diversiteit aan ondernemerschap & activiteiten zorgt voor een inspirerende sfeer en omgeving. Om een indruk te geven van de variatie; zo zit onder andere Magnet.me in het gebouw. een bedrijf dat via zijn platform studenten aan potentiële werkgevers koppelt. Ook zit er een bedrijf als Testalize.me, een start-up die anonieme soa-testen aanbiedt. Een ander voorbeeld is Bureau Nieuw Creatief Peil, dat creatieve marketing & sales oplossingen aan bedrijven aanbiedt. En sinds kort is ook Mister Rotterdam dus bewoner van Het Industriegebouw.

Huren in Het Industriegebouw

Na 6,5 jaar kantoor te hebben gehad op de Westersingel strijkt Mister Rotterdam dus neer in Het Industriegebouw. De komende periode zal een tijdelijke unit gehuurd worden om op korte termijn door te verhuizen naar een unit in de nieuwe stijl van Piet Hein Eek. Bent u nieuwsgierig naar onze nieuwe werkomgeving en wilt u een keer langskomen? U bent van harte welkom. Geef ons een seintje en we nodigen u graag uit voor een kop koffie en rondleiding in Het Industriegebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *