Blog

De Kuip Rotterdam

De Kuip Rotterdam

Stadion Feijenoord is al sinds jaar en dag een van de iconen van Rotterdam. Al sinds 1937 staat het stadion in Rotterdam-Zuid als ongekroonde voetbaltempel van het Nederlandse voetbal. Onder Rotterdammers en voetbalminnend Nederland is het stadion eigenlijk maar bekend onder één naam: De Kuip.

De Kuip Rotterdam

De Kuip is het stadion waar Feyenoord groot is geworden en talloze successen heeft gevierd. Dat begon in de jaren zeventig met mannen als Coen Moulijn, Willem van Hanegem en Rinus Israel; namen die voor altijd in de Rotterdamse voetbalharten gesloten zijn. Feyenoord won als eerste Nederlandse club de Europacup 1 en over de jaren heen werd 14x het landskampioenschap binnen gehaald. Een van de absolute hoogtepunten was de winst van de UEFA Cup die in 2002 in de eigen Kuip werd gewonnen. Sindsdien zijn namen als Van Hooijdonk en Tomasson ook onlosmakelijk verbonden met het voetbalsucces van Feyenoord. Een mooie impressie van de gehele geschiedenis van Feyenoord is te vinden in het Feyenoord Museum.

De Kuip als locatie voor evenementen in Rotterdam

De Kuip in Rotterdam is vooral bekend als stadion, maar is ook een evenementenlocatie. Meerdere keren per week is  De Kuip het decor voor recepties, zakelijke meetings, produktpresentaties, teambuilding en andere soorten events. Met verschillende zalen, een brasserie, cateringfaciliteiten, ruime parkeervoorzieningen en een prachtige grasmat biedt De Kuip een scala aan mogelijkheden om een event te organiseren. Mister Rotterdam heeft over de jaren heen verschillende events georganiseerd en ondersteund in De Kuip, variërend van teambuilding, van een bezoek aan het Home of History tot aan een Pub Quiz. Wilt u weten wat Mister Rotterdam voor uw event kan betekenen in De Kuip? Neem dan contact met ons op.

De Kuip Rotterdam

Bekerfinale in De Kuip

Naast de vaste locatie voor thuiswedstrijden van Feyenoord en locatie voor evenementen is De Kuip ook jaarlijks het decor voor de KNVB-bekerfinale. In de editie van dit jaar staan vandaag AZ en Vitesse tegenover elkaar om te strijden voor de KNVB-beker. De bekerfinale is een van de traditionele apotheosen van het voetbalseizoen en staat garant voor een prachtige en bijzondere sfeer. Vaak komen honderden bussen met fans van de spelende clubs richting Rotterdam om hun club aan te moedigen. Het is zeer zeldzaam dat De Kuip gelijkmatig gevuld is met supporters van beide teams. Dat zorgt voor een speciale sfeer en ambiance.

Nieuw hoogtepunt in De Kuip in aantocht

Vandaag zal voor AZ of Vitesse een glorieuze dag worden in De Kuip. De Rotterdamse voetbalharten zijn echter bezig met een nieuw hoogtepunt in De Kuip dat in aantocht is: het kampioenschap van Feyenoord. Over de twee weken is de laatste thuiswedstrijd van Feyenoord en zal de ploeg kampioen worden óf als kampioen gehuldigd worden. Het heeft lange tijd geduurd, voordat er weer een kampioenschap kan worden gevierd en dat de fans er reikhalzend naar uitkijken is een understatement. Het aanstaande kampioenschap is ontegenzeggelijk dik verdiend en als architect en gezicht van het succes zullen Giovanni van Bronckhorst en Dirk Kuijt aan het illustere rijtje namen worden toegevoegd, als onderdeel van de geschiedenis van Feyenoord en De Kuip.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *